Alles over stille armoede in nieuw magazine Harderwijkse Uitdaging

Stille armoede online magazine Harderwijkse Uitdaging

‘Stille armoede’ is het 5e online magazine van de Harderwijkse Uitdaging. Het gaat over mensen of huishoudens die standaard te weinig geld achter de hand hebben.

In deze editie onder andere een interview met schuldhulpicoon Marry van Koot, onlangs afgezwaaid bij Westerbeek. Daarnaast biedt Koos van Loo een uitgebreid overzicht van organisaties die structureel helpen bij armoede en/of schulden, en degene die zogeheten ‘armoedepijn’ financieel verzachten.

Schaamte overwinnen

Bert Vermaas schrijft in zijn long-read over stille armoede: “Mensen die hun schaamte overwinnen, hervinden hun autonomie, zijn in staat zelf acties te ondernemen.”

In de video ‘Op de bank met Stimenz’ interviewt Evert Blijsie maatschappelijk werker Mustafa Dogan, die vertelt wat Stimenz kan betekenen op het gebied van schuldhulpverlening.

Feiten en cijfers rond armoede en schulden

In de rubriek ‘Wist u dat?’ leest u feiten en cijfers rond (stille) armoede en schulden, deels met betrekking tot de coronacrisis. Ook leest u op onze nieuwspagina ‘Hoe blijf ik uit de schulden in coronatijd?’, een uitgebreid informatief artikel door iQOUNT adviseurs & accountants.


Ga direct naar het online magazine.