Kanker en werk: hoe nu verder?

Veel patiënten met kanker ondervinden financiële en mentale problemen rond het behoud van of terugkeer naar werk, of bij het vinden van een nieuwe baan.

Om te laten zien dat het ook anders kan, organiseert stichting De Maretak op dinsdag 17 juni 2022 een interactieve bijeenkomst rond het thema Kanker en Werk in wijkontmoetingscentrum Stad.

Nadelige financiële gevolgen kankerpatiënten

Driekwart van de kankerpatiënten in Nederland ervaart nadelige financiële gevolgen van hun ziekte, zegt de NFK (Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties).

'Van de kankerpatiënten die behoefte hebben aan financiële hulp of ondersteuning, krijgt slechts een derde van hen dit daadwerkelijk', zo blijkt uit onderzoek van de NFK onder 4.675 mensen.

De Maretak

Stichting De Maretak zet zich in voor iedereen die kanker heeft of heeft gehad, en voor hun naasten. Omdat werk voor veel mensen een belangrijke factor in hun leven is, organiseert De Maretak een interactieve bijeenkomst rond het thema Kanker & Werk. Dit doet zij in samenwerking met Irmgard van der Vegt, re-integratieconsultant en coach en Thea van de Beek, personeelsadviseur en lid van de klankbordgroep Oncologische (na)zorg Noordwest-Veluwe.