Skip to content

Stichting Rietmeen in een notendop

De ontmoetingstuin van de Stichting Rietmeen is ontstaan uit een burgerschapsinitiatief van bewoners uit de wijken Stadsweiden en Drielanden in Harderwijk. De doelen zijn actief zijn in het Groen, Duurzaamheid en Talentontwikkeling. De organisatie is statutair opgericht in november 2014 en operationeel geworden vanaf maart 2016. Van een geheel bestrate gemeentelijke wijkpost is het terrein en de loods in de afgelopen jaren omgevormd tot onze ontmoetingstuin met veel belevingsmogelijkheden. Zo zijn we begonnen met de aanleg van een Vlindertuin, Kruidentuin, Pluktuin, Moestuin, Boomgaard. een Bijenstand en een Kerstbomenhotel in het Groen. Er is ook een Labyrint, speelnatuur en in de zomer een gezellig terras voor de gasten die bij ons komen. Het afgelopen jaar was De Rietmeen de eerste plek in Harderwijk, waar de jeugd op natuurijs kon schaatsen. Ook aan het gebouw is al veel verbeterd om het praktischer en gezelliger te maken.

Dit alles is gerealiseerd door inmiddels een vijftigtal vrijwilligers. Zij zorgen er voor dat de Rietmeen elke dag van de week geopend kan zijn. Voortdurend zijn we bezig met onze ontmoetingstuin door te ontwikkelen naar een mooie droomplek. De meeste vrijwilligers zijn afkomstig ui de wijken Stadsweiden en Drielanden, maar inmiddels weten bewoners van andere wijken ons ook al te vinden. Onze vrijwilligers vormen een mooie mix vanuit de samenleving. Van jong tot oud en met een grote diversiteit aan talenten. Ze leren van elkaar tijdens de diverse klussen en onder het genot van een kop koffie of thee op zijn tijd. Bij ons is iedereen welkom die zich bij onze ontmoetingstuin betrokken voelt.

Met enige regelmaat weet de ontmoetingstuin de regionale pers te halen met allerlei leuke activiteiten. We beschikken over een eigen website en maken regelmatig gebruik van Facebook om belangstellenden te informeren.

Contactgegevens

Stichting Rietmeen
Ouverturebaan 1-2
3844 HW Harderwijk

info@rietmeen.nl

Contactpersoon
Olga Wolfswinkel
tel. 0341-425147
mob. 06-46581618

Belangrijke links

Website Stichting Rietmeen

Scroll To Top