Groente & Fruitbrigade in een notendop

De Groente & Fruitbrigade verzorgt structureel en jaarrond de distributieketen van verse groente en fruit voor Voedselbanken Nederland.

Telers en handelsbedrijven bieden hier hun restpartijen aan. Doordat Groente & Fruitbrigade met 3 locaties (Poeldijk, Venlo en IJsselmuiden) een landelijke distributie bestrijkt, kan zij grote partijen verwerken. Dankzij deze grote schaal profiteren álle Voedselbanken van meer verse groente en fruit voor voedselbankklanten. Haar ambitie is om iedere voedselbankklant elke week van verse groente en fruit te voorzien.

Artikelen

Eerste plukdag Harderwijkse Uitdaging

Eerste plukdag levert 18.500 kilo appels op

Op zaterdag 24 september trotseerden twee dozijn vrijwilligers de regen om de laatste appels van het seizoen te plukken. Bij twee fruittelers in Zeewolde en Dronten verzamelden zij vele kratten appels die verdeeld zullen worden onder verschillende Voedselbanken, zodat die hun klanten meer fruit kunnen aanbieden.

Arie Burggraaf Harderwijkse Uitdaging

‘Het is toch ongekend dat er af en toe zoveel goed voedsel wordt doorgedraaid’

Een interview met Arie Burggraaf, projectleider bij Groente & Fruitbrigade IJsselmuiden en secretaris Voedselbank Dronten. In 2021 organiseerde hij met de Voedselbank Dronten een eerste succesvolle appelpluk.

Help mensen met een laag inkomen aan appels via de Harderwijkse Uitdaging

Help mensen met een laag inkomen aan appels via de Harderwijkse Uitdaging

De Harderwijkse Uitdaging daagt haar netwerk uit van bedrijfsleven, organisaties, stichtingen, verenigingen en gemeente, om de komende maanden in samenwerking met regionale fruittelers de laatste appels van het seizoen in te zamelen.

Laatste Pluk Groente & Fruitbrigade Harderwijkse Uitdaging

Vrijwilligers gezocht om appels te plukken voor Voedselbanken

De Groente & Fruitbrigade zoekt vrijwilligers om appels te plukken die anders verloren gaan. De geplukte appels gaan naar de Voedselbanken, die te weinig fruit (en groente) kunnen aanbieden aan hun klanten.

Contactgegevens

Groente & Fruitbrigade

Adres
Woldweg 3
8271 PL IJsselmuiden

Telefoon
06-38591055

E-mail
info@groentefruitbrigade.nl

RSIN-nummer
859000862

KvK-nummer
72136804

Belangrijke links

Website

Instagram

LinkedIn

YouTube

Facebook icon