Beursvloer Harderwijk levert € 68.000 aan maatschappelijke betrokkenheid op

Met de tweede editie van de Beursvloer heeft de Harderwijkse Uitdaging op donderdag 12 oktober haar ambitieuze doel behaald. De maatschappelijke waarde van € 31.000 die de Beursvloer in 2016 opleverde, werd ruimschoots verdubbeld door de aanwezige bedrijven en maatschappelijke organisaties. In totaal maakten de aanwezigen 47 matches met een maatschappelijke waarde van € 68.000.

De Beursvloer vond plaats bij voetbalvereniging VVOG in Harderwijk. Abbas Lotfolahian (gemeente Harderwijk) en Teuno Blankesteijn (Perspectief Groep) gaven samen het officiële startsein voor het evenement. Daarop gingen de ruim 75 belangstellenden namens bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar in gesprek, om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Tijdens de Beursvloer draait het om de waarde van de menskracht, middelen of materialen die verhandeld worden en niet zozeer om het geld.

Eenvoudig matchen
Voorzitter en hoofdsponsor Beursvloer Teuno Blankesteijn legde de spelregels uit: “Er zijn vier hoeken ingericht om het matchen eenvoudig te maken. Heb je bijvoorbeeld een aanhangwagen in de aanbieding, dan kun je bij de hoekmannen en -vrouwen terecht om te kijken wie er behoefte aan heeft. Een match ontstaat wanneer de ander iets tegenover het gebruik van die aanhangwagen stelt. En dat alles vindt plaats met gesloten beurzen.” In één uur tijd maakten de aanwezige bedrijven en organisaties in totaal 47 matches, die vervolgens officieel werden ontvangen door accountant Dries Bouw en gerechtsdeurwaarder Patrick Wittebrood.

Makkelijker verbinding leggen
“De Harderwijkse Uitdaging geeft vorm aan de verbinding tussen het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld”, verduidelijkte voorzitter van de Harderwijkse Uitdaging Maarten van Panhuis (IMPC Business) met zijn welkomstwoord. “Een uitdaging is iets dat inspireert omdat het niet eenvoudig is. De Uitdaging maakt het via de Beursvloer en op andere manieren makkelijker om de verbinding te leggen tussen het maatschappelijk veld en het Harderwijkse bedrijfsleven, bijvoorbeeld met materialen, middelen of menskracht.” De stichting hoopt de teller van het aantal matches in 2017 op 200 te kunnen zetten, met een totale maatschappelijke waarde van € 175.000.

Iedereen wordt er beter van
Teuno Blankesteijn reageerde enthousiast op het verloop van de Beursvloer en het behaalde doel: “Het is geweldig om te zien hoeveel creativiteit en energie er ontstaat als mensen elkaar ontmoeten op de Beursvloer. De sterke betrokkenheid van alle aanwezigen blijkt uit de vraag én de bijbehorende tegenprestatie, die ervoor zorgt dat iedereen er beter van wordt.”