Op de bank met Samantha

Op de bank met Harderwijkse Uitdaging Stille armoede

Evert Blijsie


Armoede en problematische schulden zijn een groeiend probleem in Nederland en dus ook in Harderwijk. Je kunt er vanuit verschillende invalshoeken naar kijken en dat is precies wat we doen in de rubriek ‘Op de bank met…’.

De ene keer interviewen we bijvoorbeeld een vrijwilliger bij de Voedselbank, een medewerker van het Financieel Café of een klantmanager van de sociale dienst en de andere keer gaan we in gesprek met een deurwaarder of een bewindvoerder. Iedereen die op wat voor manier dan ook te maken heeft met armoede en schulden, kan op onze bank terecht komen. En dat is niet steeds dezelfde bank.

In deze eerste aflevering geven we armoede een gezicht door te praten met Samantha, een jonge vrouw, die vertelt hoe zij in de schulden is beland.

We willen armoede en schulden bespreekbaar maken en hopen dat al deze verhalen ertoe leiden dat mensen die in de knel zitten eerder hulp zoeken en de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben.