Aanvrager: Stedelijke Harmonie

Wij hebben bij het transport van o.a. onze muziekinstrumenten steeds meer moeite alles zonder schade mee te nemen.

We zijn op zoek naar oplossingen zoals:

  • iemand die onze aanhanger kan onderhouden of opknappen (bijv. nieuw dekzeil met logo)
  • incidenteel lenen van een transportbus voor grote concerten (wij moeten nu soms 3x rijden)
  • betere flightcases/koffers/kisten

Hier doen we het voor!

Waarom?
De Stedelijke Harmonie wil graag muziek maken en bewegen op muziek (twirl). Soms zijn we al meer dan 2 uur van tevoren bezig met logistiek. Middels deze actie wordt de tijd die vrijwilligers bezig zijn met transport korter en kunnen we ons meer richten op ons doel: muziek maken op de concerten zelf.

Wie bereiken wij?
Met meer dan 20 optredens in het jaar, waarvan 6 grote, wil de Harmonie een bijdrage leveren aan het culturele leven van Harderwijk. Er zijn ongeveer 85 leden actief waarvan meer dan de helft onder de 18.

Ons doel
Een optreden logistiek makkelijker maken betekent dat we naast reguliere concerten ook concerten kunnen geven bij verzorgingstehuizen, scholen e.d. Ook zijn zomerconcerten in bijvoorbeeld de stad sneller te realiseren. Tevens kan een busje met hierop reclame te zien in de directe omgeving van het concert (voor zover de vergunning dit toelaat).

Wensen
Vervoer van muziekinstrumenten vereist extra zorg en aandacht. Het gaat immers om kostbare én kwetsbare muziekinstrumenten, of het nu blaas- of slagwerkinstrumenten zijn. Wij beschikken daartoe niet over het juiste transport en volledig beschermende opslagkisten en containers. We zijn dan ook opzoek naar een oplossing in de vorm van verbeterde kisten. Ook onze aanhanger heeft dringend onderhoud nodig (verlichting/reflector, rem, banden e.d.).

Wat willen wij ervoor terugdoen?
Wij hebben een eigen gebouw waar iets in georganiseerd kan worden of we kunnen een concert/optreden komen geven.