Aanvrager: Bibliotheek Noordwest Veluwe


Pitch Beter lezen en schrijven Bibliotheek Noordwest Veluwe

Bron: Stichting Lezen en Schrijven

Iedereen heeft het recht om goed te kunnen lezen, schrijven en met de computer om te gaan! Jij gunt een ander toch ook de kans volwaardig mee te kunnen doen in de maatschappij door beter te leren lezen en schrijven? Vanuit de Bibliotheek zijn wij op zoek naar autochtone Nederlanders die hierin begeleid willen worden. Het lastige is alleen dat veel volwassenen niet weten van deze taak van de Bibliotheek. Wij hebben al honderden anderstaligen begeleid met het leren en oefenen met de Nederlandse taal, maar mensen met Nederlands als moedertaal zien wij nog te weinig. Autochtone Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven doen doorgaans praktisch werk.


Hier doen we het voor!

Waarom?
Om volwaardig te kunnen participeren in de maatschappij, wordt er van iedere volwassenen verwacht dat hij/zij goed kan lezen, schrijven en goed met de computer overweg kan.

Wie bereiken wij?
Volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven of digitale vaardigheden. Dit zijn veelal mensen die praktisch opgeleid zijn. Wij bieden maatwerk en sluiten aan bij de leerwens en de eigen situatie. Na het volgen van een taaltraject krijgen de meeste mensen meer zelfvertrouwen en kunnen zij beter communiceren met anderen waardoor ze beter in staat zijn goede korte- én langetermijnkeuzes te maken.

Ons doel
Wij bereiken gemotiveerde mensen die om diverse redenen aan de eigen taalvaardigheid willen werken of een computercursus willen doen.

Wensen
Wie helpt ons de autochtone, laaggeletterde Nederlander te vinden die deze hulp zo goed kan gebruiken? Door schaamte en onwetendheid van het bestaan van hulp, vinden wij ze zelf te weinig.

Wat willen wij ervoor terugdoen?
Iedere laaggeletterde inwoner van Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Putten die de moed toont om een taaltraject te volgen, krijgt een gratis lidmaatschap van de Bibliotheek Noordwest Veluwe aangeboden.