Geslaagde inzamelactie inrichting noodlocatie dak- en thuislozen

Geslaagde inzamelactie inrichting noodlocatie dak- en thuislozen Harderwijkse Uitdaging

Op vrijdag 20 maart plaatste de Harderwijkse Uitdaging een oproep voor hulp bij het inrichten van een noodlocatie voor dak- en thuislozen. Binnen 24 uur liep het storm en is in alle benodigde materialen ondertussen voorzien.

“Op dit moment lopen er contacten met particulieren, stichtingen en bedrijven om begin volgende week vier nette kamers en een ingerichte keuken af te kunnen leveren”, zegt Esther Rozeboom, manager Harderwijkse Uitdaging. “We zijn in erg korte tijd zo ontzettend goed geholpen met bedden, matrassen, tafels, koelkasten en andere spullen. Dat is hartverwarmend. Mooi ook dat niet alleen vanuit onze eigen gemeente mensen hebben gereageerd, maar ook vanuit de omliggende gemeenten.”

Een eigen plek
Een goede nachtopvang is belangrijk voor de hele regio Noord-Veluwe. In de huidige nachtopvang kunnen mensen onvoldoende afstand tot elkaar houden. Vanwege het coronavirus is dat onverantwoord. Met de nieuwe, tijdelijke maatregel hebben de opgevangen dak- en thuislozen een eigen plek, net als iedereen. Een mooie samenwerking tussen de gemeenten van de Noord-Veluwe en de Harderwijkse Uitdaging.