MK Hierden helpt Schuttingproject

Match MK Hoveniers Schuttingproject Langedijkstraat

MK Hierden, het hoveniers- en stratenmakersbedrijf uit Hierden, helpt het Schuttingproject in Harderwijk bij het krijgen van een nieuwe schutting. De schutting is voor een groep bewoners, van wie sommige ambulante ondersteuning ontvangen vanuit Careander. Zelf de tuin kunnen onderhouden is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

De woningen zijn van UWOON, en Careander en Zorgdat onderhouden de contacten met de genoemde en andere bewoners uit de buurt. Als gevolg van deze contacten bieden ook enkele buurtbewoners een helpende hand aan.

Als eerste stap zorgt MK Hierden ervoor dat de erfafscheiding van de tuin leeg geruimd is. Daardoor ontstaat er plek om de nieuwe schutting te plaatsen.

Willemien Vaartjes, wijkmanager bij gemeente Harderwijk, plaatste de oproep op Harderwijkse Uitdaging. “Het is fijn dat MK Hierden de bewoners een handje gaat helpen,” zegt Vaartjes, “en dat ook buurtbewoners een bijdrage leveren. De bewoners van de groep hebben andere dagelijkse zorgen. Door deze samenwerking leert men elkaar kennen en ontstaat er een buurt waar iedereen zich thuis voelt.”


NB: In verband met het coronavirus is de uitvoer van het project doorgeschoven. Daardoor kunnen we bij deze match nog geen maatschappelijke waarde vermelden.


MK Hoveniers Harderwijkse Uitdaging Gemeente Harderwijk Harderwijkse Uitdaging