Dringend op zoek naar nieuwe locatie

Aanvrager: Stichting Mensen in Nood 0341

Dringend op zoek naar nieuwe ruimte pitch Harderwijkse Uitdaging

Stichting Mensen in Nood 0341 is dringend op zoek naar een droge, afgesloten ruimte waar goederen kunnen worden opgeslagen en eventueel uitgedeeld. Indien mogelijk graag met stellingen, warm en koud water, tafel en stoelen en een verwarming erin.


Hier doen we het voor!

Waarom?
Stichting Mensen in Nood 0341 ondersteunt mensen uit de regio met levensmiddelen, kleding en andere benodigdheden. Deze mensen kunnen door diverse oorzaken niet rondkomen met hun inkomen. Maar komen ook niet in aanmerking voor een ander hulp traject zoals de voedselbank. Dit kan een tijdelijke situatie zijn maar ook langdurig.

Met ingang van september 2018 zijn wij officieel een stichting. Daarvoor was het een vrijwilligersorganisatie zonder officieel oprichting.

Wie bereiken we?
In de afgelopen jaren hebben wij, naast de normale ondersteuning zoals hierboven beschreven, ook gezorgd dat diverse gezinnen Sinterklaas konden vieren. Wij hebben hierbij voor cadeaus en wat lekkers gezorgd. Dit zodat de kinderen ook op school kunnen mee praten over hun sinterklaasgeschenken.
Daarnaast verzorgen we jaarlijks een kerstactie. Met deze actie hebben we in 2019 zo’n 160 gezinnen in de regio een mooie kersttas bezorgd met daarin diverse heerlijkheden om beide kerstdagen ook een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Denk hierbij aan een heerlijke rollade, soep, toetje, groente en een aardappelproduct. Maar ook alles voor een uitgebreid ontbijt. Iets lekkers voor bij de thee of koffie mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Wensen
Met een ruimte waar wij producten kunnen opslaan, kunnen wij in de toekomst nog meer gezinnen helpen in de regio. Doordat we een stichting zijn geworden, kunnen we ook van bedrijven makkelijker giften ontvangen in de vorm van goederen. Deze moeten we echter wel opslaan om daarna weer te kunnen verspreiden met een van onze acties. Hiervoor kunnen wij een ruimte dan ook goed gebruiken. Denk bijvoorbeeld ook aan het opslaan van speelgoed voor de Sinterklaas actie en kleding voor de kledingbeurs die wij organiseren.