Uitzendbureau Covebo Harderwijk creëert dubbele winst voor Veluwegames

Uitzendbureau Covebo Harderwijk creëert dubbele winst voor Veluwegames Harderwijkse Uitdaging

Kees Grovenstein en Liesbeth Redeker

Uitzendbureau Covebo Harderwijk heeft gehoor gegeven aan de oproep om een lunch te verzorgen voor de 150 deelnemers aan de Veluwegames op vrijdag 17 september. Vestigingsmanager Liesbeth Redeker: “De Veluwegames is een prachtig initiatief en sluit naadloos aan bij waar wij voor staan als uitzendgroep.”

Covebo gaf aan verder te willen gaan dan het aanbieden van de lunch. Liesbeth Redeker, vestigingsmanager Covebo Harderwijk: “Wij willen de handen uit de mouwen steken voor de lunch én we gaan kijken of er deelnemers zijn die we iets extra’s kunnen bieden in de vorm van begeleiding naar werk.”

Kees Grovenstein, bestuurslid van de Veluwegames, is verheugd met Covebo’s aanbod. “Dat Covebo de lunch wil organiseren is al geweldig, maar de stap naar werk is echt belangrijk”, laat hij weten. “Het helpt om in deze samenleving een plek te vinden. Ik hoop dat een paar van onze deelnemers die belangrijke volgende stap kunnen maken. Eigenlijk wil iedereen wel huisje, boompje, beestje.”

Iedereen kan zichzelf zijn

“Je leven moet redelijk stabiel zijn om te kunnen werken”, legt Redeker uit. “Als het even wat minder gaat, dan zie je vaak dat het op meerdere vlakken niet meer lukt. Dat moet je als werkgever goed beseffen en wij kunnen dat proces begeleiden. Je moet wel geduld en empathie hebben, want het zijn altijd langere projecten.”

De Veluwegames draagt uit dat sport een prachtig middel is om mensen zich betrokken te laten voelen bij de maatschappij. Als fanatiek sporter kan Redeker dat alleen maar beamen. “Het is mooi dat deelnemers aan de Veluwegames echt zichzelf kunnen zijn. Het zijn allemaal mensen en daar doe je het voor”, aldus Redeker.

De Veluwegames worden op vrijdag 17 september gehouden aan Parkweg 6 in Harderwijk, van 09.15 tot 12.30 uur. Ga naar veluwegames.nl voor meer informatie.