Gezocht: gastheer eerste Veiling Energietransitie Basisonderwijs Harderwijk-Hierden

Aanvrager: Stichting Kinderen voor Duurzaamheid

Help Kinderen voor Duurzaamheid met veiling pitch Harderwijkse Uitdaging

Stichting Kinderen voor Duurzaamheid is op zoek naar een maatschappelijk betrokken ondernemer die gastheer wil zijn van de eerste Veiling Energietransitie Basisonderwijs Harderwijk-Hierden. Kinderen van 19 deelnemende basisscholen in Harderwijk en Hierden leveren de duurzame kavels voor de veiling aan. Op donderdag 24 maart 2022 wordt het lokale bedrijfsleven uitgedaagd om ruimhartig te bieden op alle kavels.

De Veiling Energietransitie Basisonderwijs Harderwijk-Hierden is een duurzaamheidsproject voor basisschoolkinderen, dat voor het eerst in Harderwijk plaatsvindt. Voor dit project bepaalt elke deelnemende school welk(e) dienst of idee geveild mag worden. De opbrengst van de veiling gaat voor 100 procent naar de deelnemende basisscholen, die het op hun beurt investeren in duurzaamheid. De scholen kunnen ook geld verdienen met een inleveractie van (oude) modems en kastjes voor digitale televisie, mogelijk gemaakt door KPN en CAI Harderwijk. En ook aan het gezin is gedacht. Thuis kan men direct besparen op bijvoorbeeld energiekosten door het spel Junior Energiecoach te spelen.

Als gastheer stelt u een locatie ter beschikking en nodigt u andere bedrijven uit om deel te nemen aan de veiling. Uw bedrijf wordt partner van de Veiling Energietransitie Basisonderwijs Harderwijk-Hierden en gaat als gastheer mee met alle communicatie over de veiling.


Hier doen we het voor!

Waarom?
Dit educatieve project van initiatiefnemer stichting Kinderen voor Duurzaamheid heeft als doel de energietransitie dichter bij de kinderen van nu te brengen. Energietransitie is de overgang van traditionele, fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Iedere deelnemende school sluit het project af met een projectweek (21-24 maart 2022), afgerond met een Energiemarkt. De kinderen delen hun ervaringen met (groot)ouders en andere belangstellenden, en brengen hun kennis en producten aan de man. Daarna gaat het beste idee of item naar de Veiling Energietransitie Basisonderwijs Harderwijk-Hierden. Alle opbrengsten komen ten goede aan de scholen zelf, zodat zij deze kunnen gebruiken om hun eigen Energietransitie vorm te geven.

Junior Energiecoach, CAI Harderwijk en KPN zijn al een samenwerking met stichting Kinderen voor Duurzaamheid aangegaan.

Junior Energiecoach is een landelijk initiatief dat energiebesparing bij de gezinnen thuis brengt in een spelvorm. Dit initiatief brengt samen met onze stichting in de gemeente Harderwijk een speciale editie uit, mogelijk gemaakt door de gemeente Harderwijk.

CAI Harderwijk werkt samen met KPN om de kinderen tv- en internetapparatuur (oude modems, WiFi- en tv-kastjes) te laten inzamelen, waardoor scholen geld kunnen verdienen. KPN: “We nemen niet alleen onze eigen uitgezette producten terug om een goede herbestemming te geven, maar ook die van onze concurrenten.” Zo geven zij inhoud aan hun missie om de groenste provider te blijven. We worden daarbij ook gesteund door De Hortus, gemeente Harderwijk en het RSG.

Wie bereiken we?

Wie bereiken we niet of minder goed?
Het algemene bedrijfsleven in Harderwijk en omstreken.

Ons doel
De jeugd op een leuke manier beter bekend maken met de uitdagingen en oplossingen op het gebied van energietransitie. Dat hun eigen school ook wordt verduurzaamd, betekent dubbele winst.

Onze wensen
Samen met een betrokken ondernemer willen we een veiling organiseren op een passende locatie in de gemeente Harderwijk. Daarnaast zouden we het erg op prijs stellen als u de gastheer wilt zijn voor de live-uitzending. Die maken we in samenwerking met HK13TV, Harderwijkse Zaken en het Morgen College.

Wat willen wij ervoor terugdoen?
Het ondersteunen van dit project geeft u de mogelijkheid om van concrete betekenis te zijn voor de toekomst van onze (klein)kinderen. Bovendien helpt u mee om de kinderen een heel duidelijk, mooi en stevig signaal te geven: ‘Wij laten jullie niet in de steek. Jullie zoeken naar oplossingen voor een groot probleem en kunnen op ons rekenen. Samen maken we het verschil!’ Daarnaast levert het u de producten op die de kinderen zelf ontwikkelen en bouwen, waar aandacht aan wordt gegeven in de live-uitzending.