Slaaphof helpt gemeente Harderwijk aan handdoeken voor vluchtelingen Oekraïne

Beddenspeciaalzaak Slaaphof heeft vluchtelingen uit Oekraïne een handje geholpen door voor de gemeente Harderwijk 60 handdoeken te regelen.

“Met spoed heb ik 60 handdoeken en washandjes nodig voor de huisvesting van de eerste vluchtelingen uit Oekraïne! En er is budget.” Dat riep coördinator Jan Essenburg van de gemeente Harderwijk door de telefoon. De hulpvraag aan het einde van de middag zette direct het netwerk van de Harderwijkse Uitdaging in beweging. In een mum van tijd vonden we Henk van ’t Hof, eigenaar van beddenspeciaalzaak Slaaphof, bereid om mee te werken. Van ’t Hof is diezelfde avond nog met zijn zoon in de auto gestapt richting de IKEA, om daar 60 handdoeken in te kopen. Hij had ze natuurlijk ook uit zijn eigen zaak kunnen halen, maar daar hangt een heel ander prijskaartje aan.

Jan Essenburg reageerde enthousiast: “Als gemeente hebben we niet altijd direct toegang tot gelden, dit kan lastig zijn in acute situaties. Geweldig dat het zo snel is opgelost. Ik had jullie veel eerder moeten bellen!”

Esther Rozeboom, manager Harderwijkse Uitdaging, laat weten: “De moeite die ondernemers nemen om vanuit oprechte betrokkenheid het goede te doen voor de samenleving, is zo kenmerkend voor de acties van de Harderwijkse Uitdaging. Een mooi voorbeeld van ondernemen met impact.”

Laat een reactie achter