Interactieve bijeenkomst over problemen rond kanker en werk

 

Interactieve bijeenkomst over problemen rond kanker en werk Harderwijkse Uitdaging

Op dinsdag 17 mei a.s. organiseert stichting De Maretak een interactieve bijeenkomst rond het thema Kanker en Werk in wijkontmoetingscentrum Stad. Veel patiënten met kanker ondervinden problemen rond het behoud van of terugkeer naar werk, of bij het vinden van een nieuwe baan. De gratis bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over kanker en werk.

Veel patiënten met kanker ondervinden problemen rond werk. Dit komt vaak doordat ze het onderwerp te laat en te weinig aandacht geven, begrijpelijkerwijs als gevolg van de ingrijpende gebeurtenissen na de diagnose, maar bijvoorbeeld ook door taboes en onbegrip. Het ontbreekt bovendien dikwijls aan de juiste steun. De financiële en mentale schade kan daardoor behoorlijk groot zijn.

Tips en ervaringen

Stichting De Maretak organiseert de bijeenkomst om te laten zien dat het ook anders kan. Dit gebeurt in samenwerking met re-integratieconsultant en coach Irmgard van der Vegt en personeelsadviseur Thea van de Beek, tevens lid van de klankbordgroep Oncologische (na)zorg Noordwest-Veluwe. Tijdens de bijeenkomst worden tips en ervaringen gedeeld, die bij verschillende fasen in het ziekteproces passen. Onwetendheid over de wet- en regelgeving en de financiële gevolgen speelt vaak een rol, onder andere in het maken van keuzes. Ook daar wordt tijdens de bijeenkomst aandacht aan besteed.

Aanmelden

De gratis bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 17 mei a.s. vanaf 19.00 uur in wijkontmoetingscentrum Stad, Houtkamp 33 in Harderwijk. Aanmelden is gewenst via e-mailadres aanmelden@demaretakveluwe.nl of tel. 06-41829887.

Meer informatie is te vinden op de websites van De Maretak en Irmgard van der Vegt.