Waar een fiets is, is een weg

Aanvrager: Zorgdat / Stimenz


Waar een fiets is, is een weg pitch Harderwijkse Uitdaging

Dohah Alnashar wil dolgraag mobieler zijn. Ze heeft geprobeerd te leren fietsen, maar moest daarmee stoppen na verschillende valpartijen. Voor Dohah en haar gezin zou een driewieler (bakfiets) uitkomst bieden. Dohah vluchtte met haar man en kinderen uit Syrië en is uiteindelijk in Harderwijk komen wonen. Haar man werkt, brengt de kinderen naar school en haalt ze weer op. Het gezin heeft een minimaal inkomen.


Hier doen we het voor!

Waarom?
Als Dohah meer mobiliteit heeft met een driewieler (bakfiets), kan ze meer betrokken zijn bij haar kinderen (brengen naar school en weer ophalen) en beter deelnemen aan de Harderwijkse samenleving.

Wie bereiken wij?
In eerste instantie Dohah en haar gezin, en wellicht in de toekomst de mensen die Dohah ontmoet.

Ons doel
Dat Dohah kan oefenen en ervaring kan opdoen door te proeffietsen bij de Rietmeen. Wanneer ze een driewieler heeft, kan ze haar kinderen naar school brengen en via Zorgdat meedoen aan taalstimulering samen met haar jongste dochter. Verder is er al gesproken over deelname aan het taalcafé.

Wensen
Wij zoeken middelen om een (tweedehands) driewieler aan te kunnen schaffen.

Wat willen wij ervoor terugdoen?
Een traditioneel gerecht bereiden voor de mensen die de driewieler mogelijk hebben gemaakt.