Goed gevulde boodschappentas dankzij Stichting Mensen in Nood 0341

Goed gevulde boodschappentas dankzij Stichting Mensen in Nood 0341 Harderwijkse Uitdaging

Stichting Mensen in Nood, Mariëlle van den Akker (links) en Angélique Elands op de nieuwe locatie De Roef

Gezinnen die dit jaar geen Sinterklaas konden vieren door financiële nood, hebben een goed gevulde boodschappentas met cadeautjes en lekkers gekregen van Stichting Mensen in Nood 0341. Mensen in Nood wilde voorkomen, net als verschillende andere stichtingen in Harderwijk, dat Sinterklaas stilletjes een huisje voorbijreed.

Al jaren organiseert Stichting Mensen in Nood een Sinterklaasfeest voor gezinnen die het financieel zwaar hebben. “Dit jaar kon het feest helaas niet doorgaan vanwege de geldende coronaregels,” zegt Mariëlle van den Akker, vrijwilliger bij de stichting, “maar dat betekent niet dat mensen thuis geen Sinterklaasfeest kunnen organiseren. We hebben dit jaar goed gevulde boodschappentassen geregeld. In de week voorafgaand aan Sinterklaas hebben we op onze nieuwe locatie De Roef uitgifte gedaan van de tassen, en zo was het voor iedereen feest op 5 december.”

Flexyz collega’s Tim Faber (links) en Robin Schapink Harderwijkse Uitdaging

Flexyz collega’s Tim Faber (links) en Robin Schapink

Kikkers en chocolademuizen

Via de Harderwijkse Uitdaging is een gulle gever aangehaakt: Flexyz, IT-specialist in geïntegreerde maatwerksoftware. Medewerker Robin Schapink: “Het is fijn om te kunnen bijdragen met iets tastbaars, waarvan je weet dat het goed ontvangen wordt. Als Harderwijks bedrijf willen wij een steentje bijdragen aan de gemeenschap en daarom steunen wij bijzondere initiatieven en goede doelen. Het was leuk om een bijdrage te leveren met chocolademelk, slagroom, kikkers en chocolademuizen.”

Stichting Mensen in Nood 0341 helpt noodlijdende mensen aan voedsel, kleding, schoenen en huisraad. Deze mensen zijn in afwachting van een hulptraject, bijvoorbeeld de Voedselbank. Stichting Mensen In Nood 0341 bestaat uit een groep van ca. 15 vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor mensen in een probleemsituatie.