Stichting Thuishuis Harderwijk zoekt vervanging oude laptop

Aanvrager: Stichting Thuishuis Harderwijk

Pitch Stichting Thuishuis Harderwijk vervanging laptop Harderwijkse Uitdaging

Stichting Thuishuis Harderwijk wil graag een vervanging voor de oude laptop van coördinator Natascha Kruger. Zij werkt nu met een 9 jaar oude laptop, die al tweedehands was toen ze hem kreeg. 


Hier doen we het voor!

Waarom?
Bij de oprichting van Stichting Thuishuis Harderwijk kreeg coördinator Natascha Kruger een laptop en telefoon om haar werkzaamheden mee te verrichten. Dit is inmiddels 9 jaar geleden en zij gebruikt de laptop en telefoon nog steeds zeer intensief. De laptop is belangrijk voor de zogeheten Thuisbezoeken, omdat daarmee een informatiefilm kan worden getoond aan een potentiële kandidaat voor het Thuishuis of Thuisbezoeken. De laptop voldoet daarnaast niet meer aan de eisen om te kunnen beeldbellen.
Ook de telefoon is te veel verouderd: de corona-app kan bijvoorbeeld niet geïnstalleerd worden, terwijl wij werken met een voor corona kwetsbare doelgroep (veelal 70-plussers).
Al drie jaar probeert de stichting via fondsen, instanties en bedrijven subsidie te verkrijgen voor een nieuwe laptop en telefoon. Helaas zonder succes. Inmiddels is vervanging van de apparaten essentieel geworden.

Wie bereiken we?
Alleenstaande ouderen in Harderwijk.

Ons doel
Alleenstaande ouderen op een leuke manier oud laten worden. Door een Thuishuis, een woon- en leefklimaat voor ouderen, te bieden. En door middel van Thuisbezoeken het te klein geworden sociale netwerk weer te vergroten, zodat de ouderen ‘meedoen’. Door het organiseren van activiteiten, het hele jaar door, waarbij alleenstaande ouderen op ongedwongen manier en altijd gratis bij elkaar gebracht worden. Daardoor ontstaan vriendschappen of kan hulp door onze stichting of andere organisaties worden aangeboden.

Onze wensen

  1. een laptop, desnoods een jong gebruikte
  2. een smartphone
  3. iemand die de laptop gebruiksklaar kan maken (mail omzetten van oude laptop, programma’s installeren, enz.)