Veluwegames geeft mensen het gevoel gehoord te worden

Veluwegames geeft mensen het gevoel gehoord te worden Harderwijkse Uitdaging

Op vrijdag 16 september deden 110 deelnemers mee aan de 11e editie van de Veluwegames, die gehouden werd aan de Parkweg 6 in Harderwijk. De Veluwegames worden jaarlijks georganiseerd voor en door mensen die het moeilijk hebben in de samenleving. De projectgroep van het evenement is dit jaar gegroeid van twee naar vijf mensen. Aanjager Kees Grovenstein: “Wij geven mensen veel speelruimte om beslissingen te nemen en mee te denken.”

Stichting Feel Good Games wil deelnemers aan het evenement een fijne dag geven door middel van sport en beweging. De 110 deelnemers konden dit jaar kiezen uit 13 verschillende sporten om aan mee te doen, van boogschieten, fietsen en dansen tot floatfit en bubble football.

Gehoord worden

Kees Grovenstein zet zich in het dagelijks leven in om mensen te activeren via sport en beweging. “De nieuwe leden van onze projectgroep worden vanuit onze doelgroep betrokken”, legt hij uit. “Bij die betrokkenheid begint het allemaal. Als mensen het gevoel krijgen dat ze gehoord worden, dan komt de verantwoordelijkheid vanzelf.”

Een bekend gezicht bij de Veluwegames is Steef van Montfoort. “Steef deed meer dan 11 jaar geleden het voorstel om een sportdag te organiseren voor mensen die het moeilijk hebben in het leven”, laat Grovenstein weten. “Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een begrip op de Noord-Veluwe. Steef is een prachtvoorbeeld van hoe mensen uit de doelgroep de kwaliteiten en de mogelijkheid hebben om weer een bijdrage te leveren aan de maatschappij.”

Samen

Maarten Reckman, wethouder Sociaal Domein en Gezondheid, opende het evenement. “Het is een fantastische sportdag. Het is leuk om met elkaar bezig te zijn en te ontdekken welke leuke sporten er allemaal zijn. Sporten is niet alleen maar presteren en winnen, maar vooral samen actief zijn en je prettig voelen.”